Monday, July 16, 2012

Updates ... updates ...

Kai küsis nädala alguses et millal tuleb uusi blogipostitus. Kas ma olen tõesti ajast nii maha jäänud või ei ole Kail töö juures suurt midagi teha!? ... heh.. 

Kusjuures ei ole seekord tegelikult üldse meelega blogi unarusse jätnud. Mul lihtsalt ei ole olnudki aega kirjutada. Elu on lill ja kurta ei saa! Tegelikult on ta isegi natukene ilusam kui lill, aga ega kõigest ei saa siis kohe korraga rääkida ka, eksole :P Et siis ... 

Oma jaanipäeva veetsin ma Serbias Vranjes tänava muusikafestivalil. EVS vabatahtlike on-arrival koolitusel jagasin ma tuba Liaga Hollandist, kes tegi (nüüdsest siis minevikus vormis) oma EVSi Serbias Vranjes. Juba 'on-arrival' koolitusel rääkis ta mulle festivalist ja tegin otsuse kindlasti minna, kuna ei olnud soovi mõtetes kodus kurvastada, kui ma tean, et mu pere ja sõbrad Eestis jaanipäeva veedavad. Kellele ei meeldiks jaanipäev, eksole. Isegi, kui me ütleme, et meil ei ole sellest sooja ega külma, ootame me seda ikka iga aasta taas. 

Fiona Iirimaalt, kes on EVS vabatahtlik Makedoonias Bitolas, otsustas ka minuga ühineda ning koos me siis Vranjesse Liale külla sõitsimegi. Fiona siis tuli muidugi Bitolast, mis asub Lõuna-Makedoonias (vt kaarti all pool), vahetas bussi Skiopjes ja ma siis hüppasin Kumanovos sama bussi peale. Kumanovo asub Serbia riigi piirile väga lähedal. Mingi 15 - 20min ja Vranjesse on kuskil 1,5h. Teoreetiliselt. Piiri peale passisime mingi oma 2h lihtsalt niisama. Üks põhjus oli kindlasti reede õhtu.

Festival oli tore. Palju muusikuid, kes siiski suhteliselt rasket muusikat teevad ja ma ei suuda seda päris mõista. Tore oli igasuguseid värvilisi tegelasi näha. Enamik festivalikülastajaid oli väga omamoodi riides ja mulle meeldis. Tüdrukud ei olnud kõik ühe puuga löödud ja kõrgetel kontsadel, mis neile kõndimisraskusi valmistavad. Siin, Kumanovos, kohtab seda liiga tihti. Mitte üldse minu maitsele ja igav!

Paar pilti festivalist ka:




Koht, kus Lia elas oli ikka väga super. Jumalast suur korter, oma aed jne. Just paar eelmist ööd ööbisid ühed bändi liikmed nende pool. Nad ostsid neile hulga süüa ja suur osa sellest oli veel järel. Olime nagu puhkusel, kus ööbimine ja toit kõik tasuta :P Isegi konditsioneer oli toas. Luks värk. Kumanovos mul seda küll ei ole :D Pilt elutoast, kus me magasime. Kes arvab ära, milliine on minu voodi, saab midagi head :D :




Ja neil oli isegi oma kiisu, kes aias elab. Simba nimeks.


NB! neid päikeseprille enam ei ole. Istusin bussis konkreetselt katki. Kes tahab mu uute prillide kassasse raha annetada, siis võin konto nr jagada :D

Vranjes olles vaatasime muidugi niisama ka linnas ringi ja tutvusime vaatamisväärsustega. Vaadake pilte!

Nädal peale fesitivali kadus kuskile ära. Üldse hetkel ei taha meenuda, mis täpsemalt juhtus, kui ainult see, et reedel oli koolinoorte teatrigrupi avaetendus. Ma olin taas fotograafiks. Käisin juba neljapäeval peaproovis mõningaid pilte tegemas. Enda kooliajad tulid meelde, kui enne etendust kõik närvis olid ja muff lubas üldse etenduse ära jätta, sest me ei ole valmis. Üks pilt reedesest etendusest ka:



Juuni viimase nädalavaehtuse (30.06 - 01.07) ja selle nädalavahtuse (14. - 15.07) veetsin ma Ohridis ning juuli esimese nädala (02. - 07.07) Belgradis EVS vabatahtlike 'mid-term' koolitusel. Ma räägiks neist kahest paari päeva pärast, kuna kui ma Belgradi ja Ohridi pildid üles laen, siis te Vranje omasid ei näegi.


Uued 'short-term' EVS vabatahtlikud saabusid ka Kumanovosse juuli alguses. 1 tüdruk Inne on sündinud 28.08.1985 ja tema ema nimi on ka Linda. Neist tahaks ju ka natukene kirjutada.


Kiirelt pilte vaatama, et ma saaks edasi kirjutada :D

Ja et siis asi teile geograafiliselt natukene selgemaks teha, siis siin on kaart ka. Kindlasti ei ole kõik teist üldse võtnud vaevakski uurida, et kus ma tegeltikult täpselt olen. Pole hullu, ma natukene aitan teid ;o) Makedoonia põhja naaber siis Serba, läänes Albania, idas Bulgaaria ja lõunas Kreeka. 


NB! meil on siin hullult palav, toas õhk peaagu otsas, jooksma ei saa minna enna 21:30 õhtul ja mul on juba päris hea jume peal :P ja üldse on elu tegelikult täiega ilus!


4 comments:

  1. No tegelt tööl igav ei ole, aga no 28.juuni postitus ja siis alles 16.juuli... ei ole väga tihti ju! Ilus jume ja ilusad plätud ja küll tulevad ka ilusad uued ja odavad päikeseprillid (kuigi blogist loeb pigem välja, et bussi katki istusid, mitte prillid ) :) Ja vägevad seiklused. Elame siis lillelist elu edasi! :)Kai

    ReplyDelete
  2. Sandra voodi on akna all, punase koti all. Palun saata 10 kg Mureleid Orava majja.

    ReplyDelete
  3. hahaha, Kati, kus mu Nussa kreem on? :D sry, Kai, kirjaviga, bussi ikka päris katki ei istnud :D

    ReplyDelete
  4. Mamps-paps toovad või saan septembris ise tuua;)

    ReplyDelete