Sunday, June 10, 2012

Vee tarbimine suvel, toit ja uni

Siin on juba väga palav. +32. Aga see ei ole veel suvi. Ei, ei... küll aga hakkavad nüüd ilmnema nn suvised nähud. Päeval ei ole vett. Eile oli vesi päeval ära vähemalt 6 tundi. Kõik oleneb sellest, kui palav on. Mulle see ei meeldi. See tähendab seda, et mul on väga raske näitkes oma jooksmisi plaanida: esiteks on liiga palav ja teiseks ei saa end vb pesta. Sakib!

Natukene toidust kah..

Kui minna kohalikku traditsioonilisse restosse, siis serveeritakse enemasti kogu toit suurte vaagnate peal, kust siis igaüks endale ise, nii palju kui soovib, toitu kahmab :D Muidugi on see väga tore ja kindlasti sõpradega välja minnes parim viis, aga kui sellist söömist tuleb ette 4 korda nädalas (nagu juhtus minugs sel nädalal), siis hakkab vaikselt üle viskama. Palju üks inimene ikka jaksab süüa, eksole. Aga raske on öelda ei, kui nii palju head ja paremat on nina all. Hmmm... ja kindlasti ei ole väga viisakas ka õhtusöögi kutseid tagasi lükata. Loodetavasti järgmine nädal ühtegi suurt ühisöömingut ei korraldata ;) Ma ausalt ka ei jaksa enam nii palju süüa! Pildil on ka muud head paremat näha, mis siia tulles kindlasti maitsma peab :P


Magamisest ...

Kui elad kesklinnas nagu meie, siis on suvel öösiti magamisel suht kriips peal. Päeval on kõik kuskil varjus ja konutavad kodudes ning öösel elavad. Eile käisin nt 9 paiku õhtul jõe ääres jooksmas. Oi, kui palju rahvast seal oli. Raske oli liigelda. Jooksmisest rääkimata.  Täna 11-12 paiku käisime Kellyga seal samas jõe ääres kõndimas. Heal juhul nägime 5 inimest. 

Kesklinnas on veel hullem. Kisa kära, muusikat jne nii palju. Minu jaoks liiga palju. Ma väsin sellisest sotsialiseerumisest väga kiirelt. Umbes 1 paiku mõtlesin, et ehk õnnestub magama jääda. Kuidagi moodi selle kogu lärmi juures, mis väljast tuli, isegi õnnestus. Aga mingi 3 paiku äratas mind mootorratta mürin ja siis oli juba väga raske taas uinuda. Tänavad olid juba suhtliselt vaikseks jäänud, ainult mõni üksik hääl kõlamas. Ja siis hakkas tänava koristaja luuaga pühkima. Krt, isegi kõik see on tuppa ära kuulda. Akna sulgemine ei tule kõne allagi, sest tahaks ikka midagi hingata ka. Mingi aeg said tänavad puhtaks ja mul taas lootus uinuda. Aga ei. Linnud otsustasid oma kisakooriga pihta hakkata. Lindude laulu on tegelt päev läbi väga tugevalt kuulda, aga päeva jooksul ei pane seda muu lärmi kõrval tähele. Kell 8 otsustasin, et aitab üritamast. Täna siis ei maga :D Hetkel on kell saamas 3 päeval. Teen vist väikse uinaku ja üritan siinse eluoluga end vaikselt samasse rütmi viia. Millalgi peab ju magama ka :)


2 comments:

  1. No kui siia tuled, siis vett ja vaikust jagub küllaga, sotsialiseerumisega ka peale ei pressita ning süüa võib lihtsalt juurikaid.

    ReplyDelete